Lesauto’s

Lesauto’s

De lesauto’s zijn bewust gekozen om jouw alvast te laten wennen aan de toekomstige functionele opties. Les rijden in een Alfa Romeo – Gullietta of in een automaat Fiat Bravo, bij RijschoolAkkie.nl ben je aan het juiste adres.

Heb destijds gekozen voor de Alfa Romeo als Lesauto, vanwege zijn uitstraling en rijprestaties.

De Fiat Bravo is gekozen als Lesauto om zijn karakter en prestaties.

 

Waarom ik rijles geef in een automaat

Omdat niet ieder mens gelijk is, en dus niet ieder mens het zelfde kan. Vaak kan men wel schakelen, geen probleem. Maar zodra het waarnemen erbij komt, dan wordt dit voor sommigen wel wat lastiger. Het gaat om  de “combinatie denken en waarnemen tegelijk” waarbij ze moeilijkheden ervaren. Mensen die al jaren rijden kennen dit gevoel niet meer, zij rijden immers al compleet automatisch, (eigenlijk dus automaat) ze denken niet meer na, over het schakelen. Ze hoeven alleen nog maar goed waar te nemen.

Als je een ander vraagt wat die vind om in een automaat te gaan lessen, raden ze dit vaak af. Zelf rijden ze al lang op de automatische piloot en gaan er vanuit dat iedereen moet kunnen schakelen,  dit is niet vanzelfsprekend. 20-30 jaar terug was automaat bedoeld voor ouderen. Tegenwoordig is dit niet meer zo, een automaat is het nieuwste van het nieuwste is, denk maar aan hybride of elektrisch aangedreven auto’s. Wie zou er niet graag in een TESLA willen rijden? Het is een volledige automaat!  Dus blijf bij de tijd mensen.

Lessen in een automaat geeft de leerling meer rust, er is meer tijd voor het rijden en waarnemen tegelijk. Het nadenken over waar ik naar toe moet schakelen of wanneer valt helemaal weg. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen toe en krijgt de leerling meer plezier in het autorijden. Daarom geef ik ook les in een automaat, alweer meer dan 20 jaar met veel plezier en goede resultaten.

 

Voordelen van een Automaat

  • De auto kan onmogelijk nog uitslaan.
  • Men kan sneller optrekken bij stoplichten kruispunten en rotonde ‘s.
  • Je kunt je aandacht beter richten op het verkeer; meer tijd voor het waarnemen.
  • Je hebt meer overzicht, namelijk minder handelingen, meer rust.
  • leerlingen die geen 2 dingen tegelijk kunnen doen en het schakelen daardoor niet onder de knie kunnen krijgen, kunnen overstappen naar de automaat.
  • Rijden in de file wordt aangenamer, je hoeft niet continu de koppeling onderuit te houden.
  • Het is een stukje comfort, voor zowel bestuurder als eventuele passagier(s) tijdens het overschakelen  (gaat vloeiender).
  • Je kunt zuiniger rijden wanneer er gedoseerd gas gegeven wordt o.a met cruisecontrol.

 

 

Nieuws