spotlight


T-Eye

De T-Eye Driving Recorder van mij is uitgerust met 2 camera 's, GPS, IR Nightvision, G-sensor en een ingebouwde microfoon. Terwijl de leswagen rijdt maken de beide camera 's tegelijkertijd opnamen van het zicht aan de voorkant en de binnenkant van de lesauto.

Hier een afbeelding van de T-eye in gebruik, Waneer je hier op
			klik verschijnt er een grotere afbeelding.

 

Het gebruik van de T-Eye bij mijn les-methode stelt de cursist in staat om sneller inzicht in het verkeer te krijgen en effectie te leren van zijn/haar gemaakte fouten. Zonder verdere afleiding kan jij nu thuis zelf zien hoe het verloop van de verkeerssituatie was en wat jou reactie hierop was, inclusief een eventuele uitleg van mij. Kortom het gebruik van de T-Eye Driving Recorder verhoogt de veiligheid en be ïnvloed in positieve zin het rijgedrag van jou. Fouten gemaakt tijdens de les kunnen bekeken en besproken worden om zodoende de prestaties te verbeteren!

 


Rijschoolakkie zet als enige in Kollum en omgeving de T-Eye als hulpmiddel in en je mag het gerust vergelijken met wegmisbruikers, alleen ben jij de leerling die het goede voorbeeld krijgt.


Afrijden in de sneeuw, bijna geen annuleringen meer

Het CBR heeft in december 2010 besloten een nieuwe proef te doen wat betreft het afrijden met winterse omstandigheden voor de rijschoolhouders die beschikten over winterbanden. Sinds de komst van de winterbanden, gebruikte ik ze al. Nu sinds december 2010 heb ik deelgenomen aan deze test en met succes. Al mijn leerlingen hebben deze winter mogen afrijden in tegenstelling tot de autorijscholen zonder winterbanden. Ook voor de komende jaren blijf ik gebruik maken van winterbanden zodat jij ook met winterse omstandigheden je praktijkexamen mag doen. En indien mogelijk lekker slippen kijk maar op face book "rijschoolakkie "


16,5 jarigen lesrijden bij Rijschool Akkie


16,5 jaar geworden?
Ben of wordt jij zestien en half jaar, en wil jij graag je rijbewijs halen? Dan is het per 1 november 2011 mogelijk om je rijbewijs te halen bij mij.


Je autorijbewijs op je 17de en de weg op?
Slaag jij voor je theorie- en praktijkexamen bij mij, dan mag jij vanaf je 17de onder begeleiding van een ervaren bestuurder de weg op.


Voordelen met zo 'n rijbewijs
Doordat jullie jonge bestuurders al eerder beginnen met autorijden, krijg je meer gevoel met het autorijden en bouw je ervaring op. Wij zijn in Nederland niet het eerste land wat met een dergelijke constructie komt. In Zweden en Duitsland bestaat zo 'n opleidingstraject al wat langer. In Duitsland ljikt de constructie ook te werken. Daar hebben de jongeren die op hun zeventiende het rijbewijs haalden 30% minder ongelukken veroorzaakt. Eveneens begaan deze jonge bestuurders daar 20% minder overtredingen en rijden zij minder vaak onder invloed van alcohol of drugs. Zo gezegt een win - win situatie.